> Participació > Ateneu Rosa de Foc

Ateneu Rosa de Foc

0

plantant pensament crític, plouen idees, creixen alternatives

plantantando alternativas, llueven ideas, crece pensamiento crítico

when you water ideas, it rains critical thinking and alternatives grow

2002-2007 5 anys de l’Ateneu Rosa de Foc (Gràcia, Barcelona)

2002-2012 10 anys de l’Ateneu Rosa de Foc

2003-2013 10 anys de XAINGRA, la xarxa d’intercanvi de Gràcia

http://latele.cat/latele/xaingra-10-anys-creant-alternatives

xaingra – tardor 2009

Camins d’inquietuds, il·lusions, eines i horitzons es van creuar fa onze anys al carrer Verntallat de la vila de Gràcia. Aquella massa crítica de dones, homes i canalla, va construir un nou espai crític de transformació social, l’ateneu Rosa de Foc, des d’on aprofundir en la crítica al model de sistema capitalista i patriarcal, teixir alternatives des de l’autogestió, cuidar-se com grup humà i connectar-se amb altres lluites locals i globals.

Són ja 11 anys d’un projecte col·lectiu que ha donat lloc o ha acollit projectes com la xarxa d’intercanvis Xaingra, les cooperatives de consum agroecològic La Gleva (ara La Tòfona) i Verduretes, la xarxa d’intercanvi de coneixements XIC, la distribuïdora lliure Logofobia, el projecte Probeta de suport tecnòlogic, els grups de gènere de l’Ateneu, tant de dones com d’homes, l’Olla mòbil, les kafetes, el cor Desacord, la Cuina Rebel, el projecte de menjador popular del Plat, la biblioteca del Telèfon Roig i moltes altres aventures transformadores. Algunes d’aquestes ja van acomplir el seu cicle, altres encara dibuixen la nostra quotidianitat crítica, i altres just acaben d’arrencar a l’ateneu, un espai obert al barri i a noves iniciatives.

L’ateneu Rosa de Foc ha anat caminant i construint(-se) horitzontalment al ritme de la col·lectivitat que en cada moment, en cada etapa, li ha donat vida. Som moltes les dones i homes que hi hem participat, i d’una manera o una altra hem après i hem crescut, personalment i col·lectivament, en aquest espai llibertari, conspirant i transformant el nostre camí i oferint alternatives al nostre entorn.

Ateneu Rosa de Foc, Gràcia (Barcelona), 11 anys de transformació.

https://n-1.cc/g/ateneu-rosa-de-foc

Deixa el teu comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>